uitdeel traktatiesUitdeel traktaties zelf maken

Veel ouders willen graag de uitdeel traktaties zelf maken, maar wel op een eenvoudige manier. De een wil alleen iets gezonds, in verband met het traktatiebeleid van school, de ander een combinatie van gezond en snoep. Hierbij wat niet te ingewikkelde tips voor uitdeel traktaties zelf maken.

Gezonde traktatie

Uitdeel traktaties zelf maken kan heel simpel. Teken met dikke zwarte stift een lachend gezichtje op mandarijnen. Leg ze in een mandje op leuke servetten.

Een andere variant: de spookjesmandarijn. Knip vierkantjes stof uit een oud laken. Verpak hierin de mandarijn en knoop dicht met een stukje zwarte wol. Teken twee ogen en een ovale mond op de stof. Wil je toch een snoepje erbij, neem dan dropveter in plaats van wol, of kies voor een marsepeinen figuurtje als extraatje!

Uitdeel traktaties zelf maken doe je met zo veel of zo weinig moeite als je zelf wilt.

Gezond en snoep samen

Een eierkoek of een plak ontbijtkoek bevatten weinig vet. Leg de eierkoek op z’n kop en maak er een piratenbootje van: satéprikker met stuk wit papier als zeil. Teken hier een piratenhoofd op en de leeftijd van de jarige. Zet een schatkistje met snoepjes op de koek.

Wil je het helemaal gezond houden, pak dan een doosje rozijntjes in met effen papier en maak er zelf met viltstift een schatkistje van. Uitdeel traktaties zelf maken zorgt op die manier voor veel blije gezichtjes.