traktaties happy birthdayTraktaties zelf maken: leuk en lekker!

Mag uw kind zijn verjaardag vieren op school? Dan kunt u de traktaties zelf maken of kant-en-klaar kopen. Traktaties zelf maken gaat vaak sneller en makkelijker dan u denkt.

Wat kan ik maken?

Op internet zijn talloze sites te vinden met leuke ideeën. Het leukst is om samen met uw zoon of dochter ruim van tevoren te gaan zoeken. Zeker binnen thema’s als voetbal en filmhelden zijn er veel voorbeelden. Bedenk ook wat er wordt uitgedeeld: gezond, snoep of een kadootje (hier enkele snelle ideetjes!)? U gaat de traktaties zelf maken dus kunt er een eigen draai aan geven.

Gezonde of ongezonde traktaties?

Veiligheidshalve kiezen veel ouders bij uitdelen voor koek, snoep of chips. Gezonde(re) traktaties hoeven echter niet saai te zijn. U kunt bijvoorbeeld van een mandarijn, een gevlochten dropveter, een parapluutje en stift een prachtig Chineesje maken. Op een kool geprikt ziet dit er geweldig uit!

Ik wil traktaties zelf maken, maar heb weinig tijd…

Ingrediënten inkopen en voorbereidend knutselen kunt u al ruim van tevoren samen met uw kind doen. De traktaties maakt u dan de avond voor het uitdelen af. Traktaties zelf maken is ontzettend leuk en lonend, dat zult u zien!