Traktaties school zelf makenEenvoudige zelfmaak traktaties voor school

Traktaties school zelf maken? Als ouder vraag je het je bij iedere verjaardag van je kind weer af: geef je een kant-en-klaar zakje mee met een pakje drinken, een zakje snoep en een mandarijn? Of ga je de traktaties school zelf maken?

De meeste ouders willen er niet al te veel tijd aan kwijt zijn. Aan de andere kant is het wel leuk als je kind met een originele traktatie op school verschijnt. Hierbij een aantal tips voor eenvoudige traktaties school zelf maken.

Aandacht voor de presentatie

Traktaties school zelf maken kan heel eenvoudig als je de traktatie zelf simpel houdt, maar zorgt voor een leuke aankleding. Koop bijvoorbeeld potloden met een leuk houten beestje erop, of een ander klein cadeautje, en plak die op een kant-en-klare traktatie, zoals een verpakte ontbijtkoek of een zakje chips.

Versier de mand waarin je de traktatie doet met plaatjes van de favoriete held of het favoriete dier van je kind, en met ballonnetjes.

Gezonde traktatie

Snijd het favoriete fruit van je kind in stukjes, bijvoorbeeld aardbei, supergezonde appel en banaan, en rijg dit aan een satéprikker. Er kunnen ook stukjes worst of kaas bij. Snijd een meloen doormidden, doe er aluminiumfolie over en zet alle prikkers hier bovenop. De prikkers kun je versieren met kant-en-klare hoedjes of vlaggetjes.

Traktaties school zelf maken: gezond en snoep

Maak satéprikkers met stukjes fruit en voeg bovenaan een snoepje toe, zoals een spekkie.