gezonde traktatiesGezonde traktaties maken

Is uw kind jarig en wilt u hiervoor gezonde traktaties maken? Lees dan even verder en doe inspiratie op!

Een traktatie voor het kinderdagverblijf, een feestje of op school is uw kind het goede voorbeeld geven van een gezond snoepgedrag.

Sommige scholen gaan dit zelfs stimuleren en dat kan alleen maar toegejuicht worden. Gezonde traktaties maken vindt u in geïllustreerde kookboeken en ook op internet. Uiteraard is de leeftijd van uw bengel belangrijk. Laat het kind zelf meebeslissen en zet het zelf de kokmuts op om de gezonde traktaties te maken. Of geef de ingrediënten aan de juf zodat zij er een klassikale kookactiviteit kan van maken.

Natuurlijk kan je kiezen voor lekkere groenten-en-fruit traktaties, maar als je iets meer moeite en tijd wil investeren kan je natuurlijk ook gaan voor superleuke gezonde koekjes of zelfs een smoothie – the sky is the limit!

Gezonde traktaties maken met groenten en fruit is niet alleen lekker.

Het draagt bij aan een gezonde en veilige leefomgeving. U draagt mee aan het bewust trakteren en eten van gezonde tussendoortjes! Een gekende gezonde traktaties maken is het toverstokje. Op een satéprikker kan je fruitstukjes prikken of groenten met een kaasje en een stukje worst. Dieren spreken kinderen aan. Van een mandarijn maak je snel een visje, een banaan wordt met pootjes een hond en met wat fantasie komt uit een komkommer een echte krokodil. Gezonde traktaties maken is zo makkelijk en plezant!